Ana içeriğe atla

Ya Vatan Ya Büyük Rakı

Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na destek olmak, İsrail saldırısına karşı daha güçlü olmak için Meclise verilen yasa teklifine göre kredi kartı kullanıcılarından kart limiti yüz ve üstü olanlardan yılda bir kez ocak ayında alınması düşünülen 750 TL malum kesim tarafından eleştiri bombardımanına tutuldu.
Kanun koyucu ve çıkarsa kanunu uygulayacak hükümet bu tepkilere ne diyecek derken bereket bir memleket sevdalısı çıktı. Düzenlediği basın toplantısında bu paraya karşı çıkanlara verdi veriştirdi.
Öyle zannediyorum, bu basın açıklamasının ardından tepkici kesim, bu tepkisinden vazgeçer de savunma sanayimiz güçlenir. İsrail bize karşı saldırmayı aklının ucundan geçirmeye kalktığı zaman "Ben ne yapıyorum. Bu ülke insanı Savunma Sanayi Fonu'na 750 lira destek çıktı. Aklımı başıma almalıyım" der de bize saldırmaya kalkmaz.
Artık bu basın açıklamasından sonra bu yasa teklifi yayımlanır yayımlanmaz 100 bin limitli her vatandaş ya gider 750 lirayı yatırır ya da gider bu parayla büyük rakı alır, demlenir.
Açıkçası bu basın açıklamasından önce tepki gösterenlerdendim. Şimdi hiç olmadığı kadar ikna oldum bu ilahiyatçı genel başkanın açıklamasından.
Evet, benden 750 lira çıkacak ama verdiğim bu paradan dolayı ülkem bir Irak bir Suriye bir Filistin olmayacak.
Bu arada bu ülkeler kredi kartı limitine zamanında 750 lira vermediği için mi bu hale geldiler, pek anlamış değilim. Genel Başkanın açıklamasından, vermemişler ki başlarına bu geldi diye anladım.
Bu arada bu 100 bin limitli kredi kartları epeydir var. Niye daha önce düşünülmedi? Bunu anlamış değilim. Çünkü zamanında bu kanun teklifi çıkarılsaydı da bizler 750 liramızı verseydik de İsrail kös kös yerinde otursaydı da biz bugün İsrail tehdidini konuşmasak olmaz mıydı?
Bu parayı zamanında verseydik de ülke savunma sanayii güçlenseydi de ülkenin savunma sanayii güçlü olduğu için 2025 yılının Ocak ayında, elimizdeki 750 lirayı alıp bir büyük rakı açtırıp demlenseydik iyi olurdu ama ne edersin ki zamanın kanun koyucuları bunu düşünememiş.
İyi de ben bu zıkkımı bugüne kadar hiç içmedim. Bir ilahiyatçı gidip büyük rakı alın dediğine göre sanırım fetva vermiş oldu. Günah münah bilmem. Bobalı boynuna artık.
Acaba bu büyük rakı kaç para? Gidip bir içki satan yere sorsam, adam sende mi amca dese ne diyeceğim. Ayrıca içki satan dükkan nerede var civarında? Haydi bulup aldım diyeceğim. Bu şişeyi dışarıya nasıl çıkaracağım? Mutlaka bir eski gazetenin içine sarmam gerekecek. Haydi gazeteye de sardım diyelim. Nerede içeceğim bu zıkkımı. Eve getirsem hanım eve almaz. Üstüne bir de ilahiyatçı olacaksın, millete haram diye anlatıyorsun. Tü sana dese, al başına belayı. Aile saadetini ara ki bulasın bu durumda. Haydi aile saadetini bozma uğruna alıp eve geldim. Bu zıkkımı içmek için sanırım bir de kadeh lazım. Evde kadeh yok. Evdeki bardaklardan biriyle içeyim desem, şerefe diyecek kimse yok. Bu zıkkım da yalnız içilmez ki. 
İçtim diyelim. Bilin ki evde içki içilen bardak çöpe atılır. Takım bozulduğu için gidip bardak takımı almam gerekecek. Gördüğünüz gibi masraf hepsi. 
Durun yahu. Bu rakı tek başına içilmez. Yanında meze de olması lazım. Mezede neler olur bilmem ama zannımca meze de pahalıdır. 
İçince bir de içince kafayı bulup zil zurna sarhoş olursam, apartmandaki konu komşuya sataşırsam, apartmanda yaşatmazlar beni. Hanıma, şu kocana bak derler. 
Haydi kapıyı kilitledim. İçtim kafayı buldum. Evde abuk sabuk konuştum. 
Ya sonra? Bir de bu rakı bağımlılık yaparsa yandım. Çünkü içip içip demleneceğim sürekli. Bu durumumu gören sarhoş yine geliyor diyecek. 
Düşünüyorum taşınıyorum. Bu 750'yi vermemek için büyük rakı içmek bana hiç masum gelmiyor. Hem şişede durduğu gibi olmayacak bu zıkkım hem de 750'yi geçecek şekilde çok masraflı olacak bana. 
Bu arada bu ilahiyatçı genel başkan nereden biliyor büyük rakı bedelini ki 750'yi vermeyecek vatan düşmanları gidip büyük rakı alsın dedi? Yoksa sık sık gidip alıyor mu bu mereti?
Bu arada içki bayisine gitmeden İnternete girdim. Büyük rakı fiyatlarına baktım. Meraklılar için resim formatında listeye yer verdim. 
Neyse işin içinden çıkamayacağım. En iyisi teklif yasalaşsın. 750'yi bayılayım. Hem savunma sanayii güçlensin hem ülkem Irak, Suriye ve Filistin gibi olmasın hem içkiyi ağzıma sürmemiş olayım hem kimse bana serhoş demesin hem aile saadeti bozulmasın hem de 750 lira için vatan haini olmayayım. Ayrıca vatan elden giderse 100 bin limitli kredi kartım nerede geçerli olacak değil mi? 
Son söz olarak yılda bir kez fonu destekleyeceğim. Ya bir de vermeyip yerine rakı alırsam, inanın yanarım. Çünkü rakı yılda bir içilmez. Her gün içilir. Bu da hem madden hem de manen bittiğimin ilanı olur. 

Yorumlar

  1. Merhabalar Sayın Hocam.
    Sizin kadar kızgın, sizin kadar ben de öfkeliyim. Hele yazınızda yer verdiğiniz ve ismini vermediğiniz zat-ı muhteremin söyledikleri sizi tatmin etmiş ve siz de ülkemiz Suriye, Filistin, Lübnan gibi olmasın diye seve seve bu katkılya mecazi anlamda sıcak bakmışsınız. Vatanını ve milletini seven biri, hiç itiraz etmeden bu katkı payını seve seve yapmalıdır. Çünkü, ülkemizin içler acısı bu durumundan kurtulabilmesi için başka çare yoktur. Madalyonun diğer yüzüne bakmkaya gerek yoktur. Çünkü, o yüzün, yüzüne bakılacak hal kalmamıştır.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. As, merhabalar. Keşke yerli yerince kullanılsa da daha fazla versek. Bunun için de İsrail tehlikesi bahane edilmese. Ama ne yapıp ne edip madalyonun öbür yüzü de sorgulanmalı.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hutbelerde Okunan "Fîmâ kâl ev kemâ kâl" Kısmı

Cuma ve bayram namazlarına gidenlerimiz bilir. Hatip hutbeye çıkınca arada Türkçe hutbe olmak üzere başta ve sonda Arapça hutbe irat eder. Hatip ilk yani giriş kısmında içinde Allah'a hamd, peygamberimiz salavat ve kelimeyi şehadet getirir. Ardından "Ey Allah'ın kulları! Allah'tan korkun ve ona itaat edin. Şüphesiz Allah müttekiler ve işini iyi yapanları sever" der Arapça olarak. Sonra okunacak Türkçe kısma/metne temel olmak üzere Kur'an'dan ilgili bir ayet okur. Ayeti "Allah doğru söylemiştir" demek suretiyle tastikler. Akabinde bir hadis okur. Hadisi de "Rasulullah doğru söylemiştir" diyerek bitirir. Buraya kadar sorun yok. Esas sorun buradan sonra başlıyor. Sen sanırsın ki bundan sonra imam, Türkçe metni okumaya geçecek. Bizim imam, "Ve netaka habîbullâh, fîmâ kâl ev kemâ kâl" okumaya devam ediyor. Yani Allah'ın sevgili kulu bu konuda şöyle veya şunun gibi demiştir." diyor. Böyle okuyan birinden aynı konuda

Kıvrak Eğitim

— -Oğlum, niye erken geldin okuldan? — Bugün kıvrak eğitim yaptık. - — Ö ğretmenler hızlı hızlı mı ders işlediler? — Hayır, baba. Kıvrak o değil. Bir günde işlenecek dersin yarısını işlemek demektir. — Niye yarısını işliyorsunuz ki? Önemli bir durum mu var? — Öğretmenler toplantısı varmış. — Niye şimdi toplanıyorlar ki? — Çalışma  programında bugünmüş. — Oğlum daha iki gün oldu okul açılalı. Başlamışken biraz devam edilseydi de daha sonra yapsalardı, bu dediğin kıvrak eğitimi. Herkes mi böyle yapacak bugün? — Hayır, sadece ikili öğretim yapan okullar. Ama iyi oldu. Yedi saat ders işleyecektik, böylece üç ders işlendi. — -Bu toplantıyı başka zaman yapsalar olmaz mıydı? Mesela siz 15 tatili yaparken öğretmenler o yaptığı şeyi yapsalardı olmaz mıydı? — Baba, tatil o zaman. Tatilde toplantı yapılır mı? — İyi de yavrum! Size tatil. Öğretmenlere değil ki. Haydi, öğretmenler de sizin gibi yoruldular diyelim. Bir hafta tatil yapsınlar, ikinci hafta siz tatile devam eder

Kırgınlık ve dargınlık

Türkçemiz zengin dillerdendir. Bakmayın siz iki-üç yüz kelimeyle konuştuğumuza. Okuyup kelime hazinemizi geliştirmediğimizden işin kolayına kaçıyoruz. Tembelliğimizin cezasını güzel Türkçemiz çekiyor vesselam. İnce ve derin kelimelerimizin sayısı hiç az değildir. Kırgınlık ve dargınlık bunlardan biridir. Aralarında nüanslar vardır. Arasındaki farkı görmek için sözlüğe bakma ihtiyacı da hissetmeyiz. Çoğu zaman birbirinin yerine kullanırız. Siyak ve sibaktan anlarız neyi kastettiğini. Kırgın, "Bir kimseye gücenmiş, gönlü kırılmış olan" demektir. Dargın ise, "Darılmış olan, küskün" demektir. Gördüğümüz gibi iki kelime farklı anlamlara gelmektedir. Kırgınlıkta dargınlığın aksine küsme yoktur, incinme vardır. İnsan kime kırgın olur? Sevdiğine. Kırgın gibi olduğuna, geri durduğuna, mesafeli olduğuna bakmayın siz. Gözü her yerde o dostunu arar. Başına bir şey geldi mi hemen imdadına koşar. Çünkü bunlar ölümüne dosttur. Dargınlıkta ise küslük vardır. Herhangi bir yerde