28 Mayıs 2016 Cumartesi

Konya semt pazarları


(GEL BU KONUYA GIRMEYELIM)    
1.Her gün ayrı bir semtte belediyenin belirlediği yerlerde semt pazarları kurulur.
2.Pazar yerini belediye tertemiz teslim eder.
3 Pazarcı, 5 tl gibi bir işgaliye parası öder, akşama kadar ne kadar çöpü varsa yere atar, pazar yerinde her şey satilir, sadece çöp kutusu olmaz, olsa da çöpe atilmaz. Çünkü Pazarcı, isgaliye parasi vermiş. Aksam pazar yeri dagildiktan sonra belediye işçileri sabaha kadar temizlik yapar. Temizlikten önce pazar yeri, savaş alanindan beter bir durum arz eder. Toplam işgaliye parası ile pazarı temizlemek mümkün değildir.
4 Vatandaş pahalı diye manav ve markete gitmez. Pazar arabasini kapan pazara koşar.
5.Pazarda 3.sınıf sebze ve meyve satılır. Tezgahın önüne iyi, güzel ve albenili sebze ve meyve konur, arkasina ise en kötüleri konur..Sebze ve meyvenin önü tezgahlanır, ardından satış yapılır, gözün tezgahın arkasına kayarsa "Hepsi aynı"cevabı alınır ve poşet baglanirsa yandın demektir, sebze ve meyvenin en az % 25 i yenmez demektir.
6.Bagirarak satış kanunla yasaklanmasina ragmen pazarci avaz avaza bağırır.
7.Sebze ve meyvede patates dahil asla seçme yoktur. Eve götürdüğün sebzeyi gördüğünde bir daha pazara gitmemek üzere söz verir, ertesi hafta sadece pazarci değiştirilir yeniden pazarin yolu tutulur.
8.Pazarciyi asla elestiremezsin. İlla eleştirmek istiyorsan kiloyu yemeye razı olacaksın.
9.Pazarcıya göre tezgahindaki her şey iyi ve kalitelidir: kavun, karpuz bal gibi, domates yerli veya sera, portakal sulu, elma 1 numara, biber acı değil, kayısı zaten şekerpare. Yumurta taze ve günlük. Hormonlu mal katiyyen olmaz.
                  Haydin hayırlı alışverişler
                  UCUZ ADAM PAHALI MAL ALMAZ
27.05.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder